PeperPakhuis

k l e i n e v e e n k a d e i n b e w e g i n g

Vrees de frees

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 12:23 am on Wednesday, March 22, 2006

“Gaat u er een harde of een zachte muur mee frezen?”……”Baksteen”…..”Dan gaat dat prima met deze, gewoon de frees het werk laten doen”

Mooi niet dus: kalkzandsteen frezen is geen punt. Maar baksteen is een heel ander verhaal. Of in ieder geval onze bakstenen. Vooral de onderste donkerdere rand (waar nogal in gefreesd moet worden) is van extra hard gebakken bakstenen en daar is dus geen doorkomen aan.

Wel is de binnenkant van de meterkast nu netjes afgetimmerd zodat het leggen der leidingen kan beginnen. De convectorput ligt klaar als bouwpakket en de heren loodgieters schieten lekker op met het dak. De dakbedekking zit er op. Nu de dakdoorvoeren nog en het laatste zinkwerk aan de voorkant om het helemaal af te maken.

Verrassing

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 12:35 am on Friday, March 17, 2006

Het is echt leuk om elke dag weer verrast te worden als je op de Veenkade komt. Zo zijn vandaag de ramen in de grote pui geplaatst en is nu het effect daarvan helemaal duidelijk: echt een enorm venster op de Veenkade. Precies zoals het al een paar jaar in m’n hoofd zat maar toch….als het er echt staat is het ook echt indrukwekkend.

Ook de goot boven de garagedeur voor de pui is al klaar op wat loodslabjes na. Onverwacht zit daar ook nog eens een heel mooi afgewerkt koperen overloopje in.

Weer nieuwe foto’s in het album.

Eerste stucwerk

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 12:32 am on Thursday, March 16, 2006

Alle leidingen liggen waar ze moeten liggen en ik heb een begin gemaakt met de convectorput. Morgen de afvoer voor de keuken erin en dan kan de vloer dicht.

Buurman Dave heeft het stukje gevel gestuct dat van binnenuit zichtbaar wordt. Dat zou namelijk wat moeilijk worden als het glas er eenmaal in zit…

Als bijna vanzelfsprekend is een en ander ook weer met beeldmateriaal toegelicht in het fotoalbum!

Actie!

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 12:54 am on Wednesday, March 15, 2006

Eindelijk echte noeste arbeid van de klussers zelf…..met zwetende hoofden! Vanavond hebben we (Aukje en ik) de leidingen voor electriciteit, gas en water voor de keuken en garage aangelegd. Morgen nog even de laatste restjes en dan kan de vloer van de eerste verdieping afgemaakt worden.

Ander oogpunt

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 1:11 pm on Sunday, March 12, 2006

Vanuit een heel andere hoek (het balkon van Willy en Marlies!) ziet het er zo uit:

achter

Giulia gepimpt

Filed under: Wielen — Ruud Peper at 11:53 pm on Friday, March 10, 2006

Een rammeltje bij de Giulia bleek veroorzaakt te worden door een deuk in de carterbeschermer: bij bepaalde toerentallen raakte de beschermer het carter. Een goeie gelegenheid om de beschermer te demonteren, repareren, stralen en te spuiten. Maar in welke kleur? De remklauwen boden inspiratie met dit als resultaat:

giulia

Verwarming

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 10:21 pm on Friday, March 10, 2006

Het dak is ‘dicht’ en dat betekent dat we nu de definitieve vorm van de woonkamer kunnen zien. Ook dat bevalt ons wel! Het fotoalbum van de verbouwing is weer up to date. Komende week komt hopelijk de dakbedekking en kunnen de ramen aan de voorkant erin. Dan is de boel in ieder geval bestand tegen weer en wind. Daar krijg ik nu al een warm gevoel van.

Over warm gevoel gesproken: vanavond hebben we met de verwarmingsmonteur doorgesproken hoe de CV eruit moet gaan zien. Voordat er gestuct wordt moeten alle leidingen erin dus dat zal een van de eerste klussen worden. Met een beetje geluk gaat dat begin april gebeuren.

Bidden voor beter

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 7:41 pm on Wednesday, March 8, 2006

Ik stel voor dat we met z’n allen bidden voor beter weer de komende dagen!

Stralend

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 8:04 pm on Monday, March 6, 2006

gevel

Timmerwerk

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 12:54 pm on Friday, March 3, 2006

De vloer van de eerste etage ligt erin en dat betekent ook dat de garage zijn definitieve vorm gekregen heeft. In het fotoboek staan nieuwe plaatjes. Er is ook al een begin gemaakt met de tweede etage.

De vloer van de eerste verdieping van het oude deel is eigenlijk niet best. Er moet een stuk uit voor de betonvloer van het toilet en eigenlijk zou er ook een houten balk vervangen moeten worden. We overwegen nu om toch maar de hele vloer te vervangen zodat we een nieuwe strakke doorlopende vloer krijgen.