PeperPakhuis

k l e i n e v e e n k a d e i n b e w e g i n g

Constructieve bouwvergadering

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 2:30 pm on Tuesday, February 28, 2006

Het was vroeg maar het was het waard…..gedrieen zijn we het eens over wat er opgelost moet worden voor wat betreft de coating en staalconstructie. Ik gun iedere hardcore verbouwer zo’n aannemer!

In het fotoalbum een paar nieuwe plaatjes.

Coating

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 10:18 pm on Monday, February 27, 2006

Na een hele week coaten is het resultaat eigenlijk nog niet wat het moet zijn. Gek dat iets wat vooraf zo eenvoudig leek zoveel tijd kost en grijze haren oplevert. Wellicht kunnen we morgen in de bouwvergadering voor dag en dauw daar een oplossing voor vinden.

Er is al wel een begin gemaakt met de vloer van de eerste etage en dat voelt dan weer erg goed. We hebben al weer even in onze nieuwe woonkamer gestaan zonet. Heerlijk……

Alternatieve onderdelendag

Filed under: Wielen — Ruud Peper at 7:15 pm on Monday, February 27, 2006

Eigenlijk wilden we naar de Onderdelendag van de Alfaclub maar we konden geen van de Alfa’s aansporen voor een uitje vanwege diverse administratieve-, bereikbaarheids- of technische redenen. Plan B was een fotosessie met de 320iS van Pat en de Alpina:

320vsalp

Hoog(s)te punt

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 12:42 am on Tuesday, February 21, 2006

Volgens goed Twents gebruik brachten mijn ouders zaterdag een krat beugels en een vlag mee om het hoogste punt van de bouw te vieren: Bedankt! Peter voegde direct de daad bij het woord, hing de vlag op en proostte samen met ons op dit hoogte punt.

Nu wordt de brandwerende coating aangebracht en tegen het eind van de week gaat met een beetje geluk de vloer van de eerste etage erin. Inmiddels hebben we ‘zo goed als definitief’ besloten waar de keuken moet komen dus dan kunnen we komend weekend beginnen met het leggen van een aantal leidingen in die vloer.

Mooie tent

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 10:44 pm on Friday, February 17, 2006

Ja het wordt een mooie tent en nu is er al een mooi afdak zodat er gewerkt kan worden zonder dat de hele boel nat wordt. Zeker voor het coaten van de staalconstructie is dat erg belangrijk.

Het had heel wat voeten in de aarde om de staalconstructie uiteindelijke goed te krijgen. Nadat de achterste dwarsbalk vastgelast was kon zelfs de rolstijger niet meer van z’n plek!

Ook de deuren zijn geplaatst en dat geeft nu direct al weer een heel goed beeld van de voorgevel.

Dit weekend zullen we exact moeten vaststellen waar de leidingen in de vloer van de eerste verdieping moeten komen want volgend weekend is het al zover. Het gaat dus nog steeds erg vlot allemaal. Het wordt bijna tijd om zelf echt in actie te komen!

Spektakel 2

Filed under: Wielen — Ruud Peper at 12:07 pm on Friday, February 17, 2006

Nadat Patje minstens drie nachten nauwelijks geslapen had, konden we gisteren zijn nieuwe auto ophalen. Natuurlijk ben ik dan niet te beroerd om even mee te rijden…..je ‘een beetje inhouden’ krijgt met een 320iS en een Alpina C1 achter elkaar aan een hele andere dimensie…..

Spektakel 1

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 11:50 am on Friday, February 17, 2006

mooi

De staalconstructie is geplaatst. Dat was een groot spektakel. Kijk maar hier!

Staal

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 11:49 am on Thursday, February 16, 2006

Vanochtend is de staalconstructeur gestart met het monteren en plaatsen van de staalconstructie. Op straat wordt een enorm gevaarte van 6 bij 6 meter gemonteerd dat over het nieuwe kozijn van de garage getild wordt en tegen de muur geplaats wordt. Hier en daar moet er ter plaatse nog een stukje gelast worden zoals bijvoorbeeld het stabiliteitskruis. Dat wordt overigens wel een mooi kunstwerk.

WOW!!

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 7:07 pm on Thursday, February 9, 2006

Gisteravond stond ik op de stijger in de achterste hoek van de woonkamer en opeens zag ik hoe het er uit zou gaan zien…….wow, dat wordt echt een prachtige ruimte!

Eindelijk nieuwe foto’s in het fotoalbum hier.