PeperPakhuis

k l e i n e v e e n k a d e i n b e w e g i n g

Ventilatie

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 11:59 pm on Monday, January 30, 2006

De ventilatie van de toiletten van de buren leek in onze garage en woonkamer uit te gaan komen. Vandaag is er binnen hun eigen huis hiervoor een voorziening getroffen. Dat betekent dat we geen ventilatiekoker door onze woonkamer hoeven te maken. Hoera!

In het fotoalbum heb ik wat plaatjes toegevoegd die Peter gisteren geschoten heeft. Eindelijk de lang verwachte ‘bezwete gezichten’.

Fotogeniek

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 6:33 pm on Sunday, January 29, 2006

peterVanmiddag heeft Peter foto’s gemaakt voor een opdracht van een boeren leenbank die nieuw beeldmateriaal voor brochures over verbouwingshypotheken wil hebben. Behalve Aukje en ik als slachtoffer waren er ook een architect (Elise) en een bouwvakker (buurman Dave) opgetrommeld. In het fotoalbum (klik hier) een paar foto’s van de fotosessie.

Palen erin, vloer erop

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 12:11 am on Friday, January 27, 2006

Maandag zijn de stalenbuispalen erin gegaan en hoe…..in plaats van de geplande 5,5 meter zitten ze er 7 meter in. Er is een flinke laag isolatiemateraal en wapening aangebracht. Tussen het ijzerwerk zijn ook slangen voor de verwarming vastgemaakt. Vervolgens is er vandaag 25 cm beton op gestort en dit is tot laat in de avond ‘afgevlinderd’ om het mooi glad te krijgen. Gaat lekker zo! Met een beetje geluk morgen wat nieuwe plaatjes.

ArkelToren versus PeperPakhuis??

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 8:23 pm on Thursday, January 19, 2006

Uit niet nader te noemen hoek kwam er wat commentaar op de naam van deze website. De naam PeperPakhuis koos ik vanwege mijn achternaam en het feit dat het pand gebouwd is als pakhuis. En een ArkelPakhuis bestaat natuurlijk niet…..dat weet iedereen. Een wijs man wist ons wel te vertellen dat er wel iets bestaat als een ArkelToren:

arkeltoren Aan Arabische bouwkunst ontleend veelhoekig of rond uitbouwsel van steen of hout aan of op de hoek van een gevel. Draagt vaak een torenachtige bekroning.

Om de website nou te gaan hernoemen gaat wellicht wat te ver maar een ArkelToren integreren in het PeperPakhuis zou natuurlijk best aardig zijn……

Openlucht douche

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 1:37 am on Thursday, January 19, 2006

lampie

Wat tot voor kort als badkamer fungeerde is verworden tot een prachtig stilleven. Voor korte duur en daarom vereeuwigd in het fotoalbum hier.

Kan het niet een beetje sneller?

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 10:40 pm on Tuesday, January 17, 2006

Dag 2: de boel is onherkenbaar. Alles wat eruit kan gaat er uit….het tegelwerk in de ‘badkamer’, het raggelwerk op de eerste etage, de schutting tussen de garage en buurman Dave. Ik neem aan dat morgen de betonvloer van de badkamer eruit gaat die we een jaar of zeven met bloed zweet en tranen er met de hand ingeroegd hebben. Sorry Bart en EJ!

De marketing van Dijkxhoorn is ook prima: een groot spandoek op het bouwhek, een bord op de container en inmiddels ook een groot bord bovenaan het dak van de eerste etage. Het is op geen enkele manier te missen dat er gewerkt wordt!

We hebben nog even een blik op de planning geworpen en het lijkt erop dat de palen er al de 23ste ingaan in plaats van de 30ste. Op de 26ste de betonvloer en dat betekent dat dan ook alle binnenriolering en vloerverwarming erin moet zitten. Kun je het nog bijhouden?

Bij nacht en ontij

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 3:47 pm on Tuesday, January 17, 2006

donker

Al vroeg in de ochtend begint het op de Veenkade. Nadat de heren, drie man sterk vandaag, de koffie op hebben, arriveert de materiaal container. Het begint een aardige bouwplaats te worden.

 

Neem een hier een eerste kijkje!

 

Verrassing!

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 2:45 am on Tuesday, January 17, 2006

Vanochtend werd ik op de Kleine Veenkade aangenaam verrast door de aannemer die direct gestart is met de eerste werkzaamheden: de garagedeur is neergehaald en de gang is nu afgeschermd met een bouwhek. Verder zijn de keuken, het ‘ketelhuis’ en het zoldertje boven de badkamer verdwenen. Morgenochtend gewapend met fotocamera de boel maar eens vastleggen!

 

30 [edit] 23 ;) [\edit] januari 2006: de dag van de eerste paal

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 1:09 am on Saturday, January 14, 2006

De kogel is door de kerk. Na overleg met de aannemer, constructeur en de inspecteur van de dienst bouwen en wonen is 30 23 januari gekozen voor de grote kick-off. Dan gaat de eerste paal erin en zullen er spoedig zes volgen.

Er wordt gebruik gemaakt van stalen buispalen. Dit is een trillingsarm systeem waarbij een stalen buis de grond ingeslagen wordt met een kleine machine. De buis wordt later volgestort met wapening en beton.

 

It’s all about detail

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 12:48 am on Thursday, January 12, 2006

Wil je een ‘kraal’ of een ‘duivenjagertje’ als versiering op het kozijn van de garagedeur? Sja……De voordeur heeft een kraal. Maar alle andere kozijnen hebben een duivenjager. Een duivenjager moet het worden. Op die manier heeft de voordeur iets extra’s ten opzichte van de rest. Dat wordt ook nog ondersteund door de stukken natuursteen in de dorpel en de neuten die onderaan het kozijn van de voordeur staan. Een plaatje zou de boel flink duidelijker maken maar het plaatsen van plaatjes is nog abracadabra voor me…..

Vanavond ook nog hard nagedacht over de exacte layout van de grote pui boven de garagedeur: ook hier moeten keuzes gemaakt worden over de laatste milimeters. Ik denk dat ik weet hoe het moet. De vraag is alleen nog of dat ook technisch mogelijk is.

Next Page »