PeperPakhuis

k l e i n e v e e n k a d e i n b e w e g i n g

Pakhuis op deurmat in Twente

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 2:53 pm on Thursday, March 26, 2009

Herinner je je nog dat we op een zonnige zondagmorgen 3 jaar geleden een fotosessie hadden op de bouwplaats? Afgelopen week kreeg ik al van iemand een uitgeknipte krantenpagina en vandaag viel deze flyer op de deurmat bij m’n broer. Leuk he?
rabo

Kunstig hekwerk

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 3:34 pm on Sunday, December 10, 2006

Boris van OpMaatGemaakt heeft fantastisch werk geleverd. Gisteren plaatste hij de trapleuningen en het traphek op de eerste etage. Doordat het hek net niet helemaal recht is maar een subtiele organische vorm heeft, is het erg bijzonder geworden. Omdat het zo lang geleden was heb ik ook maar flink wat plaatjes toegevoegd in het fotoalbum.

Het hek voor de tweede etage was net niet ‘OpMaatGemaakt’ dus moest terug naar de werkplaats maar zal volgende week ook geplaatst worden.

traphek

De tegelvloer in de slaapkamer ligt er inmiddels ook in maar moet nog een dagje drogen. Overigens doet de woonkamer het ook prima als slaapkamer!

Feest

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 1:45 pm on Saturday, November 4, 2006

Het leek een tijd alsof we van de aardbodem verdwenen waren. Na een paar maanden zwoegen zijn we in september in het pakhuis gaan wonen. Af is het nog niet. Er is nog een lijst van 129 punten die afgewerkt moeten worden. Wel is het prima bewoonbaar en zelfs zover af dat we dat graag willen laten zien hoe het geworden is.

Op zaterdag 11 november zetten we onze pakhuisdeuren wagenwijd open en mag je je komen vergapen aan ons paleis. Vanaf een uur of vier zijn we er klaar voor maar je mag ook ‘s avonds komen om van het pakhuis by night te genieten!

bouwvalbouwputpaleis

Vrees de frees

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 12:23 am on Wednesday, March 22, 2006

“Gaat u er een harde of een zachte muur mee frezen?”……”Baksteen”…..”Dan gaat dat prima met deze, gewoon de frees het werk laten doen”

Mooi niet dus: kalkzandsteen frezen is geen punt. Maar baksteen is een heel ander verhaal. Of in ieder geval onze bakstenen. Vooral de onderste donkerdere rand (waar nogal in gefreesd moet worden) is van extra hard gebakken bakstenen en daar is dus geen doorkomen aan.

Wel is de binnenkant van de meterkast nu netjes afgetimmerd zodat het leggen der leidingen kan beginnen. De convectorput ligt klaar als bouwpakket en de heren loodgieters schieten lekker op met het dak. De dakbedekking zit er op. Nu de dakdoorvoeren nog en het laatste zinkwerk aan de voorkant om het helemaal af te maken.

Verrassing

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 12:35 am on Friday, March 17, 2006

Het is echt leuk om elke dag weer verrast te worden als je op de Veenkade komt. Zo zijn vandaag de ramen in de grote pui geplaatst en is nu het effect daarvan helemaal duidelijk: echt een enorm venster op de Veenkade. Precies zoals het al een paar jaar in m’n hoofd zat maar toch….als het er echt staat is het ook echt indrukwekkend.

Ook de goot boven de garagedeur voor de pui is al klaar op wat loodslabjes na. Onverwacht zit daar ook nog eens een heel mooi afgewerkt koperen overloopje in.

Weer nieuwe foto’s in het album.

Eerste stucwerk

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 12:32 am on Thursday, March 16, 2006

Alle leidingen liggen waar ze moeten liggen en ik heb een begin gemaakt met de convectorput. Morgen de afvoer voor de keuken erin en dan kan de vloer dicht.

Buurman Dave heeft het stukje gevel gestuct dat van binnenuit zichtbaar wordt. Dat zou namelijk wat moeilijk worden als het glas er eenmaal in zit…

Als bijna vanzelfsprekend is een en ander ook weer met beeldmateriaal toegelicht in het fotoalbum!

Actie!

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 12:54 am on Wednesday, March 15, 2006

Eindelijk echte noeste arbeid van de klussers zelf…..met zwetende hoofden! Vanavond hebben we (Aukje en ik) de leidingen voor electriciteit, gas en water voor de keuken en garage aangelegd. Morgen nog even de laatste restjes en dan kan de vloer van de eerste verdieping afgemaakt worden.

Ander oogpunt

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 1:11 pm on Sunday, March 12, 2006

Vanuit een heel andere hoek (het balkon van Willy en Marlies!) ziet het er zo uit:

achter

Verwarming

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 10:21 pm on Friday, March 10, 2006

Het dak is ‘dicht’ en dat betekent dat we nu de definitieve vorm van de woonkamer kunnen zien. Ook dat bevalt ons wel! Het fotoalbum van de verbouwing is weer up to date. Komende week komt hopelijk de dakbedekking en kunnen de ramen aan de voorkant erin. Dan is de boel in ieder geval bestand tegen weer en wind. Daar krijg ik nu al een warm gevoel van.

Over warm gevoel gesproken: vanavond hebben we met de verwarmingsmonteur doorgesproken hoe de CV eruit moet gaan zien. Voordat er gestuct wordt moeten alle leidingen erin dus dat zal een van de eerste klussen worden. Met een beetje geluk gaat dat begin april gebeuren.

Bidden voor beter

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 7:41 pm on Wednesday, March 8, 2006

Ik stel voor dat we met z’n allen bidden voor beter weer de komende dagen!

Next Page »