PeperPakhuis

k l e i n e v e e n k a d e i n b e w e g i n g

Vrees de frees

Filed under: Pakhuis — Ruud Peper at 12:23 am on Wednesday, March 22, 2006

“Gaat u er een harde of een zachte muur mee frezen?”……”Baksteen”…..”Dan gaat dat prima met deze, gewoon de frees het werk laten doen”

Mooi niet dus: kalkzandsteen frezen is geen punt. Maar baksteen is een heel ander verhaal. Of in ieder geval onze bakstenen. Vooral de onderste donkerdere rand (waar nogal in gefreesd moet worden) is van extra hard gebakken bakstenen en daar is dus geen doorkomen aan.

Wel is de binnenkant van de meterkast nu netjes afgetimmerd zodat het leggen der leidingen kan beginnen. De convectorput ligt klaar als bouwpakket en de heren loodgieters schieten lekker op met het dak. De dakbedekking zit er op. Nu de dakdoorvoeren nog en het laatste zinkwerk aan de voorkant om het helemaal af te maken.

5 Comments

22

Comment by Ellister

March 27, 2006 @ 12:41 am

Ik had alweer een tijdje niet op jullie log gekeken en ben echt amazed hoe goed jullie het doen! Chapeau! Laat weten wanneer de keuken klaar is dan maak ik ter plekke een lekker feestmaal voor jullie
Groetz

Ellister

23

Comment by RUUD

March 27, 2006 @ 7:47 am

Tot nu toe heeft de aannemer eigenlijk alles gedaan….afgelopen weekend hebben we zelf geklust. Gaat aanmerkelijk minder snel!
Ik reken erop dat dat dan augustus wordt voor dat feestmaal!

24

Comment by Bouwinspectie Delft

April 6, 2006 @ 8:28 pm

Wel een vreselijk verhaal van die Frees.
Ja… kalkzandsteen dat heeft een konstante kwaliteit van beperkte hardheid dat is voor het freezen kaasie kaasie.
Baksteen dat kan nog wel eens verschillen tussen de ene kwaliteit en de andere.
Ook op dit bouwwerk dat in zijn opzet kennelijk van goede kwaliteit is. Want die harde stenen onderaan dat hoort zo bij goed en deugdelijk werk. Die stenen zijn zo hard gebakken dat de korrels als het ware in elkaar smelten en dus wordt de steen ook waterdicht opdat er geen vocht uit de boden optrekt in de muren. Hard gebakken stenen zijn zodanig hard dat ze klinken als je ze tegen elkaar slaat,vandaar de naam klinkers. De extra harde voor het trasraam zijn de trasraamklinkers Bij deze wordt anders als hogerop, waar in die tijd nog met kalkmortel werd gemetseld, waterdichte mortel gebruikt.Waterdichte mortel met tras, vandaar de naam van die laag “het Trasraam”. Door het hardere bakken wordt als dezelfde klei en vormbak wordt gebruikt de steen ook donker en kleiner.
Nog harder is er ook, de straatklinkers, soms zo hard gebakken dat ze een beetje krom trekken of soms plekjes met gasblaasjes hebben. En voor de binnemuren is er de zacht gebakken, minder brandstof dus goedkoper, de kwaliteit “rood” en dat is makkelijk freezen!
Enfin het was dus freezen in een oerdegelijk gebouw!
Ik verwacht dat het inmiddels klaar is. Als alles meezit maken wij uit Delft er dinsdagmiddag weer een kijkdag van.
Groeten en veel bouwplezier.

25

Comment by Bouwinspectie Delft

April 6, 2006 @ 8:34 pm

P.s. “Dat het inmiddels klaar is”, bedoeld is: dat het freezen klaar is.

36

Comment by Bert Pper

September 12, 2006 @ 11:01 pm

Het wordt nu toch eigenlijk wel weer tijd voor wat plaatjes,dacht ik zo.
De laatste keer dat ik het gezien heb, was het al erg mooi.
Nu het practisch klaar is,
moet het wel geweldig zijn.

Bert

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.