PeperPakhuis

k l e i n e v e e n k a d e i n b e w e g i n g

Paradiso: check!

Filed under: Toeter — Ruud Peper at 6:58 am on Thursday, April 2, 2009

OK, ‘t was maar een half uur en dan ook nog in de kleine zaal……maar een bijzonder gevoel was het wel om in poptempel Paradiso te spelen. Tel daarbij de mooie intieme ruimte die goed gevuld is met aandachtig luisterend publiek en je kunt je voorstellen dat ik een heerlijke avond heb gehad. Wat mij betreft kunnen we de grote zaal binnenkort ook een keer gaan doen!

Olivier’s Army live @ Qbus

Filed under: Toeter — Ruud Peper at 1:19 am on Sunday, March 22, 2009

13 februari speelde Olivier’s Army in de Qbus. Hier twee video’s om je voor te bereiden op ons optreden in Paradiso op 1 april!
httpvhd://www.youtube.com/watch?v=MJAuQAESl68

httpvhd://www.youtube.com/watch?v=JY1xUsRng9o

Feest in Gent

Filed under: Toeter — Ruud Peper at 1:35 pm on Monday, July 28, 2008

In Gent houden ze wel van een feestje, zeker als het opgeluisterd wordt met de ‘schone’ klanken van Ska-D-Lite! Meer foto’s achter de foto of in deze diavoorstelling.
gent

Oliviers Army @ De Paap

Filed under: Toeter — Ruud Peper at 3:25 pm on Thursday, June 12, 2008

oa

Beter laat dan nooit

Filed under: Toeter — Ruud Peper at 2:25 pm on Thursday, March 13, 2008

In de nieuwste OOR:

recensie Oak – Sleep Dream Walk Enter

“Over het debuut schreven we hier ooit dat Oak een soort Sophia (de band van Robin Proper-Sheppard) van de lage landen was en zich had laten inspireren door Spirit of Eden van Talk Talk. Om u voor dat bijzonder sfeervolle, surrealistische debuut van Hans Brussee (I$I$, Spasmodique) en Olivier Schutte (Grof Geschut, Deire) toch enig houvast te geven. Dit tweede album, waarop deels ook de muzikanten uit hun (weinig spelende) podiumband actief zijn, is zowaar nog mooier, on-alledaagser, fascinerender. Oak creëert een compleet eigen wereld, zelfs als ze de klassieker Bang Bang (Sonny & Cher) nieuw leven inblazen. Dit is muziek die de tijd stilzet en even lang meegaat als de eik wiens jaarringen de binnenhoes sieren. Compleet eigengereid, maar mooi, origineel, technisch zeer hoogstaand en alleen al op die punten vergelijkbaar met het werk van bijvoorbeeld David Sylvian. Het werkelijk schitterende artwork van Gerco Hiddink en Rutger Zuydervelt (koop de vinylversie!) is minstens even fraai als de betoverdende ijle klanken die per keer meer diepgang krijgen. Niet van deze tijd, zo mooi.”
door Willem Jongeneelen

plaat

Sneaky G @ O Sheas

Filed under: Toeter — Ruud Peper at 2:30 pm on Sunday, October 28, 2007

Als trompettist speel je zo nu en dan een liedje niet mee. Een dergelijke pauze dood ik normaal gesproken met meezingactiviteiten maar gisteravond had ik m’n camera bij me. Helaas was het errug donker en dan kun je eigenlijk zonder flits niet erg veel doen. Bovendien beweegt iedereen nogal. De foto’s met flits heb ik achteraf wat bewerkt en dan valt het resultaat daarvan me eigenlijk nog niet tegen. Klik hier en kijk mee.

rik2.JPG

Eerste moblog

Filed under: Toeter — Ruud Peper at 11:24 pm on Saturday, September 1, 2007

Ook vanuit de bus terug van een optreden kun je een kort blogje maken!

Mooi!

Filed under: Toeter — Ruud Peper at 1:33 am on Saturday, February 24, 2007

Zo aan het begin van zo’n ‘lange vakantie’ denk je na over wat je nog allemaal wilt en waarom. Langzamerhand durf ik te zeggen dat ik hou van mooi. Vanzelfsprekend mooie dingen maar ook mooi geluid en ook mooie doelen of mooie eigenschappen.

toeter

De Hub van Laar Oiram lijkt wel de ultieme combinatie van mooi. Hij schijnt mooi te klinken (waarschijnlijk alleen als je er mooi op speelt). Het is een mooi stuk Hollandsch vakmanschap. En het ziet er fantastisch uit. Misschien zou dat wel de zwaarst wegende reden zijn om hem eens uit te proberen.

Nieuwe OAK plaat in mei?

Filed under: Toeter — Ruud Peper at 1:06 am on Friday, February 23, 2007

Afgelopen jaar heb ik een aantal zondagen op de zolder van Ollies Golden Soundpalace mogen meewerken aan net nieuwe OAK album ‘Sleep Dream Walk Enter’. Het is klaar en komt waarschijnlijk in Mei 2007 uit. Het album bevat 9 nummers waaronder het eerder op singel verschenen ‘Bang Bang’.

Hoor alvast een voorproefje via de OAK website of MySpace.