PeperPakhuis

k l e i n e v e e n k a d e i n b e w e g i n g

Beter laat dan nooit

Filed under: Toeter — Ruud Peper at 2:25 pm on Thursday, March 13, 2008

In de nieuwste OOR:

recensie Oak – Sleep Dream Walk Enter

“Over het debuut schreven we hier ooit dat Oak een soort Sophia (de band van Robin Proper-Sheppard) van de lage landen was en zich had laten inspireren door Spirit of Eden van Talk Talk. Om u voor dat bijzonder sfeervolle, surrealistische debuut van Hans Brussee (I$I$, Spasmodique) en Olivier Schutte (Grof Geschut, Deire) toch enig houvast te geven. Dit tweede album, waarop deels ook de muzikanten uit hun (weinig spelende) podiumband actief zijn, is zowaar nog mooier, on-alledaagser, fascinerender. Oak creĆ«ert een compleet eigen wereld, zelfs als ze de klassieker Bang Bang (Sonny & Cher) nieuw leven inblazen. Dit is muziek die de tijd stilzet en even lang meegaat als de eik wiens jaarringen de binnenhoes sieren. Compleet eigengereid, maar mooi, origineel, technisch zeer hoogstaand en alleen al op die punten vergelijkbaar met het werk van bijvoorbeeld David Sylvian. Het werkelijk schitterende artwork van Gerco Hiddink en Rutger Zuydervelt (koop de vinylversie!) is minstens even fraai als de betoverdende ijle klanken die per keer meer diepgang krijgen. Niet van deze tijd, zo mooi.”
door Willem Jongeneelen

plaat

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.